Porfesték gyártásáról röviden

Az elektrosztatikus porfestés vagy más néven szinterezés a mai legkorszerűbb, környezetbarát fémbevonó eljárás,  alapanyagai olyan, az anyagában színezett, rugalmas, hőre keményedő anyagok, melyek magas vegyszerállósággal és mechanikai tűrőképességgel rendelkeznek.

A Bozsér Kereskedőház Kft. 1999 májusában kezdte meg a porlakk gyártást, felismerve, hogy a porfestés egyre inkább kiszorítja az oldószeres festést környezetvédelmi és gazdasági szempontokból egyaránt.

A termékválaszték bővítésére, a gyártókapacitás növelésére és a minőség folyamatos javítására fokozott hangsúlyt helyezünk. 2007-ben egy – egy új őrlőgépet helyeztünk üzembe, így jelenleg három őrlőgép és két extruder áll rendelkezésünkre, hogy megfeleljünk vásárlóink folyamatosan növekvő igényeinek.
A porlakkok gyártása mellett új szolgáltatásként vállaljuk a partnereinknél szórás után megmaradt porok regenerálását.

Az évek során a RAL színskála minden színében gyártottunk porlakkot, emellett az egyedi igényekre is rugalmasan reagálva laboratóriumunkban minta alapján speciális színek kidolgozására is van lehetőség 50 kg feletti megrendelés esetén. Jelenleg több, mint 500 féle porlakkot gyártunk és forgalmazunk.

Az alapanyagok minőségére fokozottan figyelünk – csak minősített beszállítótól vásárolunk.

100 kg feletti megrendelés esetén a porlakkokat díjmentesen kiszállítjuk.

Porfesték típusai

A porlakkok lehetnek kültéri (P) vagy beltéri (EP) felhasználásúak. A felület lehet sima, struktúr vagy dombor, fényesség szempontjából pedig fényes, selyemfényű és matt típusokat különböztetünk meg.

A beégetési hőmérséklet és idő a beltéri porlakknál 180°C, 20 perc. Kültéri porlakknál 180°C, 10, illetve 20 perc – gyártunk azonban speciális beégetési idejű és hőmérsékletű porlakkokat is.

Porlakk gyártás folyamata

Ajánlatkérés

Az ajánlatkérés küldésével kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót és, hogy az adataimat a hatályos jogszabályok szerint tárolják.*