Szinterezésről, Porfestésről röviden

Napjaink legégetőbb kérdése, hogy hogyan tudjuk leginkább megóvni környezetünket a káros hatásoktól, amelyek például az ipari termelés során érik.
Szakértők az oldószeres festés kiváltására kerestek egy olcsó, esztétikus, környezetbarát megoldást. A kutatás eredménye az elektrosztatikus porfestés, azaz a szinterezés.

Az eljárás lényege, hogy az elektrosztatikus térben a finoman porlasztott festékrészecskék ionizálódnak és a szórópisztolyokból az ellentétes töltésű munkadarabok felületére csapódnak. A felszórt bevonat egyenletes, rétegvastagsága 25 – 120 µm. Jellemző a nagy feszültség – 60 – 90 – kV – és a kis áramerősség – 0,2 mA -. A szórás végezhető kézi eszközzel vagy automatikus berendezéssel. A szóráshoz csak elektrosztatikusan porlasztható festék használható. Például: epoxi-, poliészter-, poliamid-, akril-, klórozott poliétergyanta kötőanyagú festékek, cellulóz származékok. Tagolt és bonyolult felületű tárgyak, hálók, rácsos szerkezetek, csőbútorok, székek, háztartási gépek, kerékpárok festésére a legalkalmasabb.

Az elektrosztatikus szórás rendkívül termelékeny, jelentős a festék-megtakarítás. A hideg szóráshoz képest 40 – 60% festékanyag takarítható meg, és az eljárás automatizálható. A zárt szórótérben az oldószerelszívás biztosított, ez környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A porlakkok alkalmazásakor nincs szükség alapozófestékre, mert ezek a megfelelően előkészített – zsírtalanított – fémtiszta felületen jól tapadnak és kemény, tartós, esztétikus bevonatot képeznek, így kiváló korrózióvédelmet biztosítanak. A porlakkok közül a legelterjedtebbek a hőre keményedő epoxiporlakkok, valamint a poliészter, poliuterán, poliakrilát alapúak. Széles körben alkalmazzák őket iroda-, fém-, és iskolabútorok, autóbusz ülésvázak, fogantyúk, csővezetékek, függönyrudak, alumínium nyílászárok, tűzoltó készülékek, radiátorok stb. felületvédelmére. A bevonatok tulajdonságai – oldószerállóság, kopás-, fény- és időjárás-állóság, mechanikai és elektromos tulajdonságok – a porlakkok összetételével, a gyantatípusok megfelelő módosításával igény szerint változtathatók.

A porlakkok alkalmazása munkavédelmi szempontból kedvező, egészségártalom, tűz- és robbanásveszély nem lép fel. Ugyanakkor a porrobbanás megelőzésére a berendezés földeléséről, valamit a por – levegő elegy arányának a robbanás szint alatt tartásáról folyamatosan gondoskodni kell.

A fémfelületek bevonásában a szinterezés egyre inkább kiszorítja az oldószeres festést. A technológiai folyamatos fejlődése lehetővé teszi, hogy egyre több területen használják az elektrosztatikus porszórást, például kazángyártás, kipufogók festése, ahol a hőállóság alapvető fontosságú.

A Bozsér Kereskedőház Kft.. elkötelezett a környezetvédelem mellett, így a kezdetektől alkalmazza a szinterezéses eljárást mind saját termékei gyártásánál (parabola antenna, polcrendszerek), mind a partnereink által hozott fémtermékek bérfestésénél.

Eleinte vásároltuk a porfestéket, majd 1999-ben elkezdtük a porlakk gyártását. Azóta a szinterezéshez saját festékünket használjuk a RAL minden színében, de igény szerint speciális színek kidolgozására is van lehetőség.

A Bozsér Kereskedőház  Kft-nél alkalmazott elektrosztatikus porfestési folyamatnak az alábbi jól elkülönített szakaszok határozhatók meg.

  • Előkészítés
  • Zsírtalanítás
  • Foszfátozás
  • Elektrosztatikus porfestés
  • Beégetés

Porfestés, Szinterezés folyamata

Előkészítés

A zsírtalanítandó termékeket a felhasználás előtt meg kell vizsgálni, hogy szükséges-e felület-előkészítés – törlés, csiszolás. A felület-előkészítés után hajtjuk végre a zsírtalanítást.

Zsírtalanítás

Az előkészített zsírtalanító fürdőbe az ellenőrzött munkadarabok betárolása a feladat. Az apró munkadarabokat a kezelhetősége érdekében gyűjtőedény segítségével zsírtalanítjuk. A zsírtalanítási idő általában 15 – 20 perc, de ez az intervallum függ a fürdőbe egyszerre behelyezett tömeg és szennyezettség mértékének nagyságától. A zsírtalanítás megfelelőségét szúrópróbaszerűen ellenőrizzük. A tárgyak felületén foltok jelzik a megfelelő zsírtalanítás hiányát. Az ellenőrzés megkezdése előtt meg kell várni, amíg a zsírtalanító teljesen elpárolog a tárgyak felületéről.

Foszfátozás

A zsírtalanítás után, ha az alapanyag acél, akkor a munkadarabot vasfoszfát alapú fürdőbe helyezzük és egy bizonyos ideig bent tartjuk a megfelelő korrózióvédelem elérése miatt. A foszfátozandó tárgyakat gyűjtő fémkosárban vagy kampók segítségével helyezzük be a berendezésbe. Ezután meg kell várni, amíg a tárgyak felveszik az üzemi hőmérsékletet. Ettől számítva 30 – 60 perc a foszfátozási idő. Az idő a helyezett tárgyak tömegétől, méretétől és szennyezettségétől függően változik. A foszfátozás megfelelőségét szúrópróbaszerűen ellenőrizzük. A tárgyak felületén foltok jelzik a megfelelő foszfátozás hiányát. Az ellenőrzés megkezdése előtt meg kell várni, amíg a felület teljesen megszárad.

Elektrosztatikus porszórás

Az elektrosztatikus porszóráskor a cél a munkadarab felületének porfestékkel történő egyenletes bevonása. A porszórás történhet kézi vagy automata szórópisztolyokkal. A munkadarabok szórását szórófülkében végezzük.
A munkadarab bejuttatása a szóró kabinba vagy kézzel, vagy görgőpályán történik. A munkadarabok méretétől, típusától függően alkalmazunk függesztékeket, és egyéb tartóeszközöket. A függesztékek felhelyezése és a munkadarabok ezekre akasztása a festő segédek feladata. A munkadarabok betárolását követően biztosítani kell a megfelelő körülményeket és a jó kontaktot – a munkadarab, illetve szórórendszer kapcsolata.
Szóráskor a pisztoly és a munkadarab távolságának 10 – 20 cm között kell lennie. A pontos távolságot a munkadarab formája, mérete határozza meg.
A munkadarabokat a festékszórás elvégzése után a szórókabinból kikerülve ellenőrizzük, hogy a porbevonat eloszlása és vastagsága egyenletes-e. Bármilyen csomó, porréteg sérülés, nem egyenletes eloszlás esetén a festők elkülönítik a munkadarabot, amely törlés után visszakerülhet a folyamatba.

Beégetés

A porfestékkel bevont munkadarabokat gáztüzelésű zárt kemencékben megfelelő ideig hőkezeljük ahhoz, hogy a bevonat kikeményedjen. Ez általában 160 – 180°C-on 10 – 20 percet jelent. A munkadarabokat a porszórás minőségének ellenőrzése után a festők a porfestő cellából vagy a görgőpályáról a függesztékek segítségével eltávolítják, majd a mozgatható állványra akasztják. A művelet közben a porbevonat épségére vigyázni kell, a munkadarab nem érhet más tárgyhoz.
A munkadarabok kemencébe történő behelyezése előtt biztosítani kell a kemencék felfűtését 180 ± 5°C-ra. Ekkor kell a munkadarabokat a mozgatható állványok segítségév a kemencébe helyezni, és annak ajtaját szabályosan lezárni. A kemencében lévő levegő hőmérséklete a munkadarabok alacsonyabb hőmérséklete miatt ekkor a behelyezett tömeg mértékétől függően lecsökkent. Közben a kemence fűtése tovább folyik, ezáltal a kemence belsejének hőmérséklete emelkedni kezd, és a mikor a munkadarabok behelyezése után először eléri a 200°C-ot, akkor a vezérlő automatika kikapcsol. Ezt a műszerfalon elhelyezett lámpa kialvása jelzi. Az ettől az időponttól számított 5 perc múlva kell a kemencéből a kész munkadarabokat kivenni a mozgatható állványok segítségével.

A porszórást az általában használatos 180°C-on 20 perc beégítési karakterisztikájú porlakkal végezzük. A fenti eljárás biztosítja a karakterisztika által megkívánt hőmennyiséget. Ettől eltérni csak a porszóró üzemvezető jóváhagyásával lehet, abban az esetben, ha a festék típusától függően a gyártó cég által meghatározott beégetési paraméterek nagymértékben más értéket határoznak meg, vagy, ha a behelyezett tömeg jelentősen eltér a kemence névleges beégetési tömegétől.

A festék kikeményedése a munkadarab lehűlése közben megy végbe.
A lehűlés után a bevonat színét ellenőrzik a festők. A ‘bebarnulás’ azt jelenti, hogy a hőkezelés túlzott volt, a termék nem megfelelő.
A bevonat terülésének minőségét is ellenőrzik a festők. ‘Narancsosság’ esetén nem megfelelő a bevonat, hacsak a festék nem speciálisan ezt az effektust támogatja.
Az üzemvezető szúrópróbaszerűen speciális folyadék segítségével ellenőrzi a bevonat kikeményedését. Ha a folyadék oldja a bevonatot, akkor nem megfelelő.

Kérjen ajánlatot

Az ajánlatkérés küldésével kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót és, hogy az adataimat a hatályos jogszabályok szerint tárolják.*